Rokometno društvo Loka 2012 je bilo ustanovljeno v januarju leta 2012, z namenom nadaljevati izjemno uspešno, več kot 50-letno tradicijo rokometa v Škofji Loki. Loški rokomet je v sezoni 2011/2012 preživel največjo krizo, saj ni manjkalo veliko, da bi v Škofji Loki ostali brez enega od najbolj množično zastopanih in trofejnih športov. RD Loka 2012 je s tekmovanjem v članski ligi pod okriljem Rokometne zveze Slovenije v sezoni 2012/2013 pričel na novo, v 2. državni rokometni ligi. Že v isti sezoni so člani napredovali v višji rang tekmovanja, v naslednji sezoni 2014/15 pa so se uvrstili v 1.A DRL NLB Leasing ligo, kjer so zasedli odlično 6. mesto.

Društvo daje velik poudarek delu z mlajšimi ekipami, zato so tudi rezultati že vidni, saj je npr. ekipa starejših dečkov B v sezoni 2013/2014 osvojila naslov državnega prvaka, enak uspeh pa ponovila v sezoni 2014/15 v kategoriji starejši dečki A. Tudi ostale ekipe so dosegle odmevne rezultate, starejši dečki B tretje mesto v državi, kadeti četrto, in tako naprej, če omenimo samo najboljše uvrstitve. Strategija dela društva temelji na kvalitetnem delu z lastnimi mladimi igralci, saj je Loška šola rokometa med uspešnejšimi v državi. Tudi sestava članske ekipe bo v prihodnje slonela predvsem na mlajših domačih igralcih, ki bodo končali loško rokometno izobraževanje. Praksa je namreč dokazala, da so vredni zaupanja in so se sposobni kosati z najboljšimi rokometaši v Sloveniji. Interes za rokomet v Škofji Loki obstaja. To potrjujejo tudi tekme, ki so praviloma dobro obiskane. V društvu pa si želimo množičnosti, predvsem med mladimi, saj lahko samo na ta način zagotavljamo kontinuiteto in dosegamo tekmovalne uspehe iz preteklosti.

Delo klubskih funkcionarjev temelji izključno na prostovoljstvu, kar pomeni, da nihče od njih za svoje delo ne prejema plačila. Tudi finančno poslovanje kluba bo transparentno, saj samo na ta način lahko zagotovimo njegov dolgoročni obstoj in podporo lokalnih samoupravnih skupnosti. Kljub temu ne moremo brez pomoči naših sponzorjev in podpornikov, kjer je potrebno omeniti Knauf Insulation, IMP Promont, Zavarovalnico Triglav, Messer Slovenija d.o.o., Orodjarstvo Janez Jelovčan s.p., Ice power Slovenija in druge… Seznam vseh sponzorjev in podpornikov se nahaja pod rubriko »sponzorji«.

Zahvaljujemo se tudi vsem navijačem ter vas vabimo v čim večjem številu v dvorano Poden, da skupaj preživimo razburljive rokometne trenutke.

 

Športni pozdrav,

Matjaž Ljubec
predsednik

Rokometno društvo Urbanscape Škofja Loka Rokometno društvo Urbanscape Škofja Loka Rokometno društvo Urbanscape Škofja Loka

Print Friendly, PDF & Email