RD Urbanscape Loka: RK Celje Pivovarna Laško 24:28 (14:18)

Posted on Posted in Utrinki

6. krog končnice NLB lige za prvaka  

Dvorana Poden, 250 gledalcev, sodnika: Majer, Žitnik

RD Urbanscape Loka: Božnar, Juričan 4 obrambe, Vrbinc A. 2 obrambi; Vrbinc M. 1, Gartner 3, Dolenc, Kavčič 2, Jesenko M., Bradeško 5, Jeseničnik, Pipp M. 6, Bergant, Jesenko A. 5/3, Plestenjak, Klemenčič, Marinovič 2; trener: Robert Beguš

Izključitve: 6 min; 7-metrovke: 3/4

RK Celje Pivovarna LaškoLesjak, Panjtar 15 obramb; Jurečič, Malus 4, Razgor 3/1, Suholežnik, Marguč 7/2, Grošelj 2, Žabič, Slišković 1, Mitrović, Makuc 2, Anić 2, Dujshebaev, Mačkovšek 6, Mlakar 1; trener Branko Tamše

Izključitve: 8 min; 7-metrovke: 3/3

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so v 6. krogu Lige NLB gostovali v Škofji Loki, s katero so se sicer že pomerili v prvem krogu končnice. Loka se je na prvi tekmi v Celju odlično upirala, na koncu klonila za sedem, a so se morali celjski igralci za zmago potruditi.

Loka je pred manj gledalci, kot pričakovano in običajno v tej dvorani, prva na tekmi zadela, nato pa so vajeti igre prevzeli gostje. Ti so imeli pobudo večji del prvega polčasa, domačini pa so v uvodnih minutah izkoristili tri celjske izključitve in strele s sedmih metrov ter bolj ali manj držali korak z gosti. Kljub temu je po dobri polovici prvega dela Razgor prvič dvignil razliko na tri zadetke, nakar so sledile črne celjske minute, kar je Loka izkoristila ter z delnim rezultatom 4:0 v štirih minutah še drugič povedla. Vodstvo ni trajalo dolgo, pivovarji so se zbrali, z dvema zadetkoma Marguča povedli, domači trener Beguš pa je zahteval minuto odmora. Ta ni pomagala, še več, Celjani so prednost še naprej višali, najprej jo je Mačkovšek s svojima petim in šestim zadetkom dvignil na +5 (11:16), potrdil pa Marguč, prav tako s svojima petim in šestim zadetkom. Loka je uspela do polčasa še enkrat zadeti, vseeno pa so imeli gostje prednost štirih zadetkov, ki je v drugem polčasu v boju za naslov prvaka niso želeli izpustiti iz rok.

V drugem delu so gostje zaneljivo držali prednost iz prvega polčasa. Sprva je bilo sicer nekaj napak in izgubljenih žog, ki so domačinom omogočile, da so držali razliko iz prvega dela, oziroma jo znižali. Nato pa so Celjani znova zaigrali bolje, prednost večkrat dvignili tudi do šestih zadetkov razlike, ki so zadoščali za mirno končnico in zanesljivo zmago Celja Pivovarne Laško. Na koncu je našim fantom žal tudi zmanjkalo moči, ne glede na vse celjske poškodbe imajo pivovarji več kvalitetnih igralcev za rotacijo, kar je na koncu odločilo zmagovalca.

Izjave po tekmi:

Anže Vrbinc, igralec Urbanscape Loke:
“Proti Celju Pivovarni Laško smo dali vse od sebe, ampak za zmago bi se moralo poklopiti več dejavnikov. Čaka nas krajši odmor, potem pa priprava na naslednje tekme. Hvala navijačem za vnovično izdatno podporo.”
Matic Grošelj, igralec Celja Pivovarne Laško:
“Vedeli smo, da lahko pričakujemo težko tekmo v Škofji Loki, kjer je vedno težko igrati. V obrambi smo začeli agresivno, naredili veliko prekinitev in onemogočili hitro igro domačih rokometašev. Naredili smo nekaj golov razlike, gostitelji so se približali na enega, na koncu pa smo njihove tehnične napake kaznovali in nastala je večja razlika.”
Print Friendly, PDF & Email