RD Urbanscape Loka : RD Riko Ribnica 26 : 24 (15 : 13)

Posted on Posted in Utrinki

Dvorana Poden, gledalcev 400, sodnika: Žitnik in Majer (oba Trebnje).
* Urbanscape Loka: Božnar, Juričan, A. Vrbinc, M. Vrbinc 3, Rakovec 1, Šibanc 9 (4), Gartner 2, Dolenc, Kavčič 6, Jamnik 1, Bradeško 1, M. Pipp 1, Bergant 1, A. Jesenko 1, Plestenjak, Marinović.
* Riko Ribnica: Klarič, Perovšek, Horvat 2, Fink, Vujačić 5, Knavs 1, Skušek 3 (3), Koprivc 2, Pahulje, B. Nosan 4, Kovačič 4, Kljun 1, M. Nosan, Batinič, Setnikar 2, Košmrlj.
* Sedemmetrovke: Urbanscape Loka 5 (4), Riko Ribnica 3 (3).
* Izključitve: Urbanscape Loka 6, Riko Ribnica 14 minut.
* Rdeči karton: /.

Škofjeloška zasedba je v drugem krogu končnice od 1. do 6. mesta v ligi NLB, na domačem igrišču dosegla prvo zmago. Na kolena je položila najboljšo ekipo iz rednega dela državnega prvenstva iz Ribnice, ki je po uvodni zmagi nad novomeško Krko, v boju za prvaka prvič ostala praznih rok.

Od prve do zadnje minute se je na parketu dvorane Poden odvijal ogorčen boj za vsako žogo. Obe ekipi sta se gnali do skrajnih meja in se izmenjavali v vodstvu, gostiteljem pa so v končnici prvega polčasa prvič povedli za dva gola (13:11) in to prednost zadržali do odhoda na veliki odmor (15:13).

V drugem polčasu se je nadaljeval neusmiljen boj za prevlado, izbranci domačega trenerja Roberta Beguša pa so v 47. minuti po golu Matije Vrbinca prvič na dvoboju povedli za štiri gole (22:18). A igralci iz dežele suhe robe se niso predali, šest minut kasneje so skorajda ujeli gostitelje (23:22).

V izjemno razburljivi končnici so Ribničani vseskozi dihali za ovratnik Škofjeločanom, ki pa so vendarle zmogli dovolj moči in znanja za prvo zmago v končnici. Odločilni gol za zmago je pri izidu 25:24 v zadnji minuti prispeval Grega Jamnik za končno zmago s 26:24.

V domači zasedbi sta bila najbolj učinkovita Alen Šibanc z devetimi in Aleks Kavčič s šestimi goli, v gostujoči pa je Risto Vujačić dosegel pet zadetkov.

Ločani bodo prihodnjo tekmo igrala v sredo, 21. marca, ko bodo v zaostali tekmi prvega kroga gostovali v Celju.

Izjava Alena Šibanca, RD Urbanscape Loka:
Težka tekma in velika zmaga Loke na vročem igrišču dvorane Poden. Odločilo je dejstvo, da smo si zmage želeli bolj kot Ribnica. Tudi v Celju v sredo (21.3.) gremo na zmago.
(Vir: STA, Ekipa24.si).

Print Friendly, PDF & Email