Spoštovani ljubitelji loškega rokometa!

Rokometno društvo Loka 2012 je bilo ustanovljeno v januarju leta 2012, z namenom nadaljevati izjemno uspešno, več kot 50-letno tradicijo rokometa v Škofji Loki. Loški rokomet je v sezoni 2011/2012 preživel največjo krizo, saj ni manjkalo veliko, da bi v Škofji Loki ostali brez enega od najbolj množično zastopanih in trofejnih slovenskih športov. RD Loka 2012 je s tekmovanjem v članski ligi pod okriljem Rokometne zveze Slovenije v sezoni 2012/2013 pričel na novo, v 2. državni rokometni ligi. Že v isti sezoni je ekipa napredovala v višji rang tekmovanja, v naslednji sezoni 2013/14 pa so se uvrstili v 1.A DRL ligo, kjer želimo dolgoročno tudi obstati. Društvo daje velik poudarek delu z mlajšimi ekipami, zato so tudi rezultati že vidni, saj je več ekip doseglo vidne rezultate v tekmovanjih pod okriljem RZS, pa tudi v tujini. Med drugimi se lahko pohvalimo z dvema naslovoma državnih prvakov v mlajših kategorijah ter drugimi odmevnimi rezultati, ki jih je nemogoče vse omeniti na tem mestu. Strategija dela društva temelji na kvalitetnem delu z lastnimi mladimi igralci, saj je Loška šola rokometa med uspešnejšimi v državi. Tudi sestava članske ekipe bo v prihodnje slonela predvsem na mlajših domačih igralcih, ki bodo končali loško rokometno izobraževanje. Praksa je namreč dokazala, da so domači igralci vredni zaupanja in so se sposobni kosati z najboljšimi rokometaši v Sloveniji. Interes za rokomet v Škofji Loki obstaja. To potrjujejo tudi tekme, ki so praviloma dobro obiskane. V društvu pa si želimo množičnosti, predvsem med mladimi, saj lahko samo na ta način zagotavljamo kontinuiteto in dosegamo tekmovalne uspehe iz preteklosti. Posebej pa je potrebno poudariti, da se mladi igralci v času igranja rokometa s svojimi vrstniki oblikujejo kot osebnosti, se socializirajo in kalijo za preizkušnje, ki jih prinaša življenje.

Delo klubskih funkcionarjev temelji izključno na prostovoljstvu, kar pomeni, da nihče od njih za svoje delo ne prejema plačila. Tudi finančno poslovanje kluba bo transparentno, saj samo na ta način lahko zagotovimo njegov dolgoročni obstoj in podporo lokalnih skupnosti in javnosti. Kljub temu ne moremo brez pomoči naših sponzorjev in podpornikov, ki jih posebej omenjamo in se jim zahvaljujemo pod rubriko »sponzorji«.

Zahvaljujemo se tudi vsem navijačem ter vas vabimo v čim večjem številu v dvorano Poden, da skupaj preživimo razburljive rokometne trenutke.

Športni pozdrav,

Matjaž Ljubec
predsednik

 

 

Print Friendly, PDF & Email